Водач на лек автомобил, седнал зад волана след употреба на алкохол, се самонаранил при ПТП в село Бързия, общ. Берковица.

На 14.05.2023 г. около 05,20 ч. 25-годишен водач от гр. София при управление на лек автомобил “Ауди А3” със софийска регистрация при движение от с. Ягодово по ул. “Васил Левски” към ул. “Петроханска” в село Бързия, не съобразил скоростта на движение и на ляв завой при изкачване не успял да намали, при което изгубил контрол над автомобила, излязъл вляво от платното за движение завъртайки се и се блъснал в железобетонен стълб на кръстовището с ул. “Елха”.

При реализираното ПТП водачът се самонаранил.

Проверка за употреба на алкохол с дрегер отчела 1,82 промила алкохол в издишания от него въздух. На нарушителя е съставен акт и издаден талон за медицинско изследване.

Пострадалият водач е транспортиран до ФСМП Берковица, където му е оказана спешна помощ и е транспортиран с линейка до ЦСМП на МБАЛ Монтана.

Поради физическото му състояние не му е извършена проверка за употреба на наркотични вещества, взети са му проби за кръв и урина. Водачът не е задържан, тъй като физическото му състояние не позволило.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343 б, ал. 1 от НК.

Снимката е илюстративна.