Водач на лек автомобил е задържан за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, при което причинил ПТП с друг лек автомобил.

На 25.02.2023 г. около 17,40 ч. на път II-81, км. 80+193, с посока на движение от гр. София към гр. Монтана, 43-годишен водач от видинско село при управление на лек автомобил “Фолксваген Пасат” със софийска регистрация поради движение с несъобразена скорост на ляв завой не успял да продължи по своята пътна лента или да спре, излязъл частично с автомобила вдясно от пътя, поднесъл се и навлязъл в лентата за насрещно движение, при което се блъснал в лек автомобил “Ауди А6” със софийска регистрация, управляван от 38-годишна жена от столицата, движещ се към гр. София.

При настъпилото ПТП пострадали три деца, пътуващи в лекия автомобил „Ауди А6“. Две момичета и момче, на 11, 1 и 15 г., били прегледани на място от екип на ФСМП в гр. Берковица, без да бъдат транспортирани в лечебно заведение.

При извършена проверка за употреба на алкохол на водачите, участници в ПТП-то, е установено, че водачът на пасата е шофирал след употреба на 1,73 промила алкохол, отчетени с дрегер. Извършеният му дръг тест показал положителна проба за употреба на амфетамини.

След преглед в ЦСМП в гр. Монтана с полицейска заповед е задържан до 24 часа в РУ Берковица по ЗМВР. По случая е направен оглед и образувано досъдебно производство по чл. 343б, ал. 1 и чл. 343б, ал. 3 от НК.

Снимката е илюстративна.