18-годишно момиче и 27-годишен мъж са жертвите на две убийства край София. Двама са били простреляни от техен приятел, който беше задържан край Бургас.

Според разследващите задържаният мъж е имал интимна връзка с 18-годишното момиче. Една от версиите е, че се е стигнало до убийството след спречкване между двамата заради пари. Една от работните версии на обвинението е, че след това 34-годишният мъж е поискал пари на заем от свой приятел, за да избяга в чужбина, но получил отказ. Така се стигнало и до второто.

Пистолетът, с който са извършени двете убийства според разследващите, е бил на бащата на настоящата му приятелка, който е бивш полицай и в момента работи в охранителна фирма. Заподозреният е откраднал оръжието, което е било съхранявано в нощно шкафче.

Задържаният за двете убийства е разследван за смъртта на друга жена миналата година, с която той също е бил в интимни отношения. Според експертизите жената е била удушена. Оказва се, че разследването все още не е приключило. Информацията беше потвърдена и от местни хора, които също знаят за този случай. Според източници тогава той сам е извикал полиция и е направил самопризнания.

Женското убийство потресе жителите на Лозен. След 18 часа те се събраха на мирен протест пред общината, за да поискат справедливост. Тук дойдоха много млади хора, за да поднесат цветя в памет на убитото момиче.

По данни на МВР заподозреният за убийството е бил задържан между Айтос и Бургас. Той е на 34 години и по непотвърдена информация сам е насочил полицията къде се намират двете тела. В него е открит и боен пистолет.

Оказва се, че заподозреният и жертвите са били приятели, и тримата от село Лозен, разказа по телефона Димитър Неделчев, който е близък на убития мъж. За последно го видял на 3 август. Затова започнал да го издирва през социалните мрежи.