Врачанският окръжен съд днес даде ход на съдебното следствие по наказателно от общ характер дело за убийство в с. Върбица, по което подсъдим е И. И.

Той е обвинен, че на 30/31.08.2018 г. в с. Върбица, чрез нанасяне на удари по главата и тялото, умишлено е причинил смъртта на живеещата с него на семейни начала З. Т. (на 31 г.), като деянието е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

В съдебната зала бяха изслушани и приети съдебно-психиатрична и две съдебно-медицински експертизи и бе направен разпит на трима експерти и на явилите се в този ден 11 свидетели. Пред петчленния състав на съда подсъдимият заяви, че не се признава за виновен.

Наказанието за това престъпление, според Наказателния кодекс, е от 15 до 20 години „лишаване от свобода“, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

По искане на прокурора и след становище на страните, делото бе отложено за 7 юли т.г., когато ще бъдат изслушани още едно вещо лице и трима свидетели. Очаква се тогава да бъде постановена и присъда.