Вчера в затвора в Белене са открити наркотици. Около 11:00 часа при личен обиск на 24-годишен лишен от свобода е намерен, укрит в подплатата на елечето му, полиетиленов плик с размери около 7/7 см., с девет черно-кафяви памучета с неясно съдържание, с неправилна форма и различни размери.

При последващо претърсване в общо кухненско помещение, под фаянсови плочки е установено укрито полиетиленово самозалепващо прозрачно пликче с размери около 5/7 см., съдържащо 18 хартиени пакетчета, различни по цвят, с размери около 0,5 см./1,5 см. всяко от тях. При проверка е изяснено, че те съдържат кафяво прахообразно вещество.

В саксия за цветя, е намерено укрито прозрачно полиетиленово пликче с размери около 6/6 см., съдържащо прозрачно полиетиленово топче с неправилна форма и размери около 2/2 см, с три бели таблетки, както и станиолено златисто топче с размери около 1,5/1,5 см., в което има две половинки от таблетки – бяла и кафява.

В тоалетната на спално помещение са открити в хартиена опаковка от чай две найлонови пакетчета, с размери около 0,5/2 см. всяко от тях, с неясно съдържание. В друго помещение, в джоба на грейка, е установено полиетиленово пликче, в което се съдържа спринцовка, игла с предпазител, с прозрачна течност в него и едно хартиено топче с размери около 1/1,5 см., съдържащо кафяво памуче с неясно съдържание.

Незабавно е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен. Мястото е посетено от полицейски служители. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1. от НК. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза на иззетите вещества. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Снимката е илюстративна.