Открита е нарколаборатория за производство на марихуана в село Киселево, област Монтана, съобщават от пресслужата на прокуратурата. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана се води разследване по образувано досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение и отглеждане на растения от рода на конопа.
Работата по случая е започнала след постъпила информация за държане на наркотици с цел разпространение в Монтанското село Киселево. Незабавно на място е бил извършен оглед. В три помещения от къща е била открита модерно оборудвана нарколаборатория. Разследавщите са установили остъклена оранжерия, монтирани устройства за отопление, поддържане на влажност и температура, осветителни лампи. Саксиите със засадените растения са били с гранули, предназначени за дренаж. Иззетата зелена тревна маса е с тегло около 52 кг. Намерени са били и над 2 кг суха тревна маса. Уточнява се видът на наркотика.
Установен е наемателят на въпросния имот  – 42-годишният Д.К. В иззетия от него телефон е открита кореспонденция, съдържаща данни за пласиране на дрога, в това число снимков материал на мостри. Намерена е тетрадка със записи за отглеждане на коноп – дати на засяване, наторяване.
Д.К. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстои Окръжна прокуратура – Монтана да го привлече в качеството на обвиняем. Понастоящем се проверява информацията относно изтърпяното от него наказание „лишаване от свобода“ в Португалия за същата престъпна дейност. Образувано е досъдебно производство и за незаконно присъединяване към електропреносна мрежа – престъпление, което е под надзора на Териториално отделение – Лом при Районна прокуратура – Монтана.
Снимката е илюстративна.