Окръжен съд – Враца наложи ефективно наказание от четири години „лишаване от свобода“ на подсъдимия П. П., което да изтърпи при първоначален „общ режим“.

Той бе признат за виновен в това, че на 07.05.2022 г. във врачанско село при управление на лек автомобил „Мерцедес С 500“ в нарушение на правилата от Закона за движението по пътищата и правилника за прилагането му, като се движел с превишена скорост от около 119 км/ч в правия участък от пътя при максимално разрешена за населено място 50 км/ч, е допуснал пътнотранспортно произшествие, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на Х. Б. и средна телесна повреда на Н. Б., и деянието е извършено в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта на подсъдимия 1,51 промила.

За това престъпление постановената присъда е четири години „лишаване от свобода“, която подсъдимият да изтърпи при първоначален „общ режим“. Съдът лиши П. П. и от правото да управлява МПС за срок от четири години. Подсъдимият ще трябва да заплати направените разноски в досъдебното производство, както и хонорара на повереника на пострадалата Н. Б., която бе конституирана като частен обвинител по делото. В това съдебно производство не бяха предявени граждански искове. Мотивите на съда ще бъдат изготвени в законоустановения срок.

Присъдата на Окръжен съд – Враца не е окончателна, а подлежи на обжалване и протестиране в законоустановения срок пред Апелативен съд – София.