Районен съд – Враца днес постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 21-годишния Д. Й. Той е обвинен в две престъпления.

Първото е, че на 8 октомври 2021 г. , на околовръстния път при язовир „Дъбника“, с цел да набави за себе си имотна облага, е подпомогнал 20 чуждестранни граждани от Сирия и Ирак, включително едно малолетно лице, да преминат в страната в нарушение на закона, като за това е използвал МПС.

Второто престъпление е, че на същата дата, е управлявал същия лек автомобил с поставени регистрационни табели за друго МПС.

Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянията, в които е обвинен.

Според съда, извършеното от него деяние е с висока степен на обществена опасност, а също по отношение на Д. Й. е налице реална опасност да се укрие и да извърши престъпления.

Определението на Районен съд – Враца подлежи на обжалване и протестиране в законоустановения срок пред Окръжен съд – Враца.