Продължават съвместните действия на полицията и прокуратурата за противодействие на конвенционалната престъпност в област Видин.

Рано тази сутрин, на територията на град Грамада и близкото село Тошевци, стартира специализирана полицейска операция.

Униформените са извършили засилени проверки на два контролно-пропускателни пункта, ситуирани на входно-изходните точки на градчето, а мобилни екипи са предприели контролни и превантивни действия в двете населени места.

Служителите на реда са проверили 82 лица (четирима от тях – криминален контингент) и 43 моторни превозни средства.

За констатираните нарушения са съставени 20 акта и 16 фиша (по Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи, Закона за гражданската регистрация, Закона за горите и Закона за акцизите и данъчните складове).

В апартамент и къща в Грамада, обитавани от 38-годишен местен жител, полицаите са открили и иззели незаконно притежавано оръжие и боеприпаси – ловна пушка ИЖ и три ловни патрона, боен патрон кал.7,62 мм, както и 10 грама зелена суха листна маса. При полевия наркотест тревата реагирала на канабис. Разследването по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

 

 

От дома на 51-годишен жител на Тошевци разследващите са иззели две нерегистрирани въздушни пушки и патрон за ловна карабина. По случая е образувано досъдебно производство.

Общо 1,130 кг нарязан тютюн без бандерол са установени на два адреса в Грамада, а по случаите са образувани предварителни проверки по чл.234 от Наказателния кодекс.

 

Една предварителна проверка е образувана по чл.235 от Наказателния кодекс, след като униформени установили два кубика немаркирана дървесина в двор на къща в Грамада.

В хода на операцията  с полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани осем души.

В акцията  са участвали служители на РУ-Кула, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“ и шест екипа на Зонално жандармерийско управление – Монтана.

Припомняме, че осем души бяха задържани за срок до 24 часа и  при специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност на територията на селата Медовница и Гара Орешец, общ. Димово.

Осем души са задържани при акция във Видинско

Снимки: МВР