Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха 1150 кутии (23 000 къса) контрабандни цигари, укрити в две задни движещи се гуми на товарен автомобил.

Камионът с турска регистрация е пристигнал на Митнически пункт „Лесово“ на 25.04.2021 г. около 22:45 часа. Водачът превозвал групажна стока от Турция за Швеция през България.

На пункта е селектиран от екип на митническа мобилна група за щателна проверка, извършена включително със специализирана рентгенова апаратура.

При пролъчването на превозното средство и товара митническите служители установяват подозрителна плътност в две от задните гуми на полуремаркето на товарния автомобил.

След техния демонтаж и физическа проверка митническите служители откриват, че в гумите са укрити 13 200 къса цигари с марка „Winston Blue Long“ и 9 800 къса цигари с марка „Winston Red Long“, всички без български акцизен бандерол.

Тютюневите изделия са иззети. Установено е, че те са собственост на шофьора на автомобила – турски гражданин. Срещу него е съставен акт за установеното административно нарушение.

За обезпечаване на бъдещи вземания по акта от нарушителя е задържана с разписка и сума в размер на 14 000 лева.