Районен съд – Враца одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Враца и защитата на подсъдимите Ц. А. и Г. Н. Двамата, които са били непълнолетни по време на престъплението, са се признали за виновни в това, че на 2 ноември 2016 г. в пространството до ПМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца в съучастие са направили опит да отнемат 30 лева от непълнолетния В. В. от Мездра, като за това са употребили сила. Ц. А. му нанесъл удари с крак в областта на тила и гърба, а Г. В. го ритнал в корема. Отнемането на парите обаче не е довършено, тъй като пострадалият не носил сумата в себе си.

Подсъдимият Г. Н. се е признал за виновен и в това, че за времето от 9 до 20 декември 2016 г., при условията на продължавано престъпление, е направил опит да принуди В. В. да оттегли от полицията жалбата си срещу него и срещу Ц. А., като употребил за това заплашване.

Съдът е наложил на Ц. А. и на Г. Н. наказание „обществено порицание“, което да бъде обявено чрез местния печат. Двамата ще трябва да платят направените разноски по делото.

Определението на Районен съд – Враца е окончателно, не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила присъда.