Три досъдебни производства  са образувани след специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност на територията на Участък Бойчиновци, проведена вчера под наблюдението на прокуратурата.

Те са за незаконно производство на алкохол, незаконно съхранение на безакцизни стоки и нанасяне на средна телесна повреда.

В акцията са участвали 9 екипа от служители на Участък Бойчиновци и РУ Монтана. Извършени са проверки на 2 търговски обекта, 9 криминално проявени лица и частен дом в с. Лехчево.

От частен дом в с. Лехчево, собственост на 49-годишен местен жител,

е иззета инсталация за варене на ракия, която не е регистрирана по установения ред. В имота са открити и 19 литра течност с кихлибарен цвят и мирис на алкохол, разпределена в 7 пластмасови бутилки.

При проверка в имот в с. Громшин, собственост на 48-годишен местен жител,

са иззети 5 пространствени куб. метра церова дървесина, без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. На притежателя е съставен акт.

Третото досъдебно производство е срещу затворник, нанесъл средна телесна повреда на негов “съквартирант”.

След получен сигнал за сбиване между затворници, настанени в гр. Бойчиновци в ЗООТ/затворническо общежитие от открит тип/ към гр. Враца, е установено, че същия ден около 09,00 ч. 42-годишен лишен от свобода нанесъл побой на 59-годишния си съкилийник, при което му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупена лъчева кост на дясната ръка.

По време на операцията е осъществен контрол по безопасност на движението и са проверени 69 МПС, при което са установени 12 нарушения и съставени 12 акта.