Трима ранени, увредена 12 метра мантинела и щети по аавтомобилите. Това е равносметката от вчерашната зрелищна катастрофа, станала на пътя между Мраморен и Баница.

В събота, около 15.40 ч. работници от пътно-строителна фирма извършвали почистване около банкета и мантинелите на пътя, като пропускали поетапно преминаващите коли.  Шофьор на БМВ “316”, управлявано от Х. З. на 30 години от Враца също изчаквал, спрял напълно и пуснал аварийни светлини.  Водачът на автомобил “Мерцедес Б170”, 67-годишният С. Г., обаче видял в последния момент спрялото пред него БМВ и за да избегне удар рязко завил наляво и се ударил челно в идващия срещу него  джип “Мазда СХ-7”, управляван от В. С. на 44 години от Козлодуй.
По чудо при катастрофата няма убити. Ранени са водачът на “Мерцедес”-а, който е с охлузна рана на лявата ръка, и пътниците от “Мазда”-та – В. С. на 15 години и 40-годишната М. С. Детето е със спукано ребро от дясно, а жената е получила охлузни рани в областта на гърдите.
В процес на изясняване са щетите по колите. При катастрофята са увредени и 12 метра предпазна мантинела. Според полицията причината за катастрофата е несъобразена скорост от страна на С. Г.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни.