21-годишен неправоспособен шофьор с дерегистрирано “Пежо 106” създаде хаос на пътя, за да избегне проверка. Той е криминално проявен и осъждан.

На 07.06.2020 г. около 23,40 ч. в кв. „Изток” в гр. Вършец дежурен полицейски автопатрул подал сигнал за спиране на лекия автомобил “Пежо 106”, но водачът не се подчинил и продължил движението си с висока скорост.

Полицейските служители последвали нарушителя, като на същата улица били спрени от 19-годишен с “Алфа Ромео”.  Момчето  им обяснило, че автомобилът беглец при разминаване с него,  реализирал ПТП с материални щети, но не спрял и се оттеглил по черен път извън гр. Вършец.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен шофьорът на “Пежо”-то. Оказало се, че той е неправоспособен, а управляваният автомобил е дерегистриран. Младежът е от Берковица, но живее в с. Главаци, общ. Криводол.

Вчера (09.06.) 21-годишният е заловен и са му съставени 4 акта за нарушения по ЗДвП и акт за нарушение по Кодекса за застраховане. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа в полицейския арест. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 345, ал. 2 от НК.

Снимката е илюстративна.