Неправоспособен самокатастрофира вчера на първокласен път край Плевен. На 16 март около 09:00 часа е получен сигнал за настъпило ПТП.

Местопроизшествието е посетено от екипи на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР и РСПБЗН – Плевен. Установено е, че лек автомобил „БМВ“, нерегистриран, с поставени регистрационни табели за друго МПС, е напуснал пътното платно и се е блъснал в крайпътно дърво.

Проверка е изяснила, че водачът – 19-годишен от плевенското село Мечка, е неправоспособен. За изваждане на ранения от автомобила съдействие е оказано от екип на РСПБЗН – Плевен.

В следствие на произшествието той е получил фрактура на ляв крак. Настанен е за лечение в клиника по ортопедия и травматология, без опасност за живота. Изпробван е за употреба на алкохол, като пробата му е отрицателна. Издаден е талон за медицинско изследване.

Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 345, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Снимката е илюстративна.