Полицаи от РУ Левка задържаха 18-годишен неправоспособен водач с противозаконно отнет автомобил.

Рано тази сутрин, около 00:05 часа в полицията в Левски е получен сигнал от ОДЧ при ОДМВР – Плевен, че от село Александрово в посока град Летница се движи лек автомобил “Форд Торнео Конект с”, обявен за противозаконно отнет с телеграма на ГДНП – София от 23.07.2022 година. Автомобилът е забелязан от екип на РУ Левски на улица в града.

При появата на полицейския автомобил, водачът на „Форд“-а ускорява скоростта и завивайки по улица “Васил Априлов” реализира ПТП като се удря челно в метална ограда, собственост на община Левски. След инцидента водачът на автомобила слиза и побягва. Последван е от служителите и е задържан.

генерал агрохимикали

Установена е самоличността му – 18-годишен от село Върбовка, Великотърновско. Изяснило се е, че той е неправоспособен. Изпробван е за алкохол и наркотични вещества, като уредите са отчели отрицателен резултат.

Младежът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа, а автомобилът, обект на противозаконното отнемане, е иззет по надлежен ред и се намира на съхранение в РУ- Левски. Образувано е досъдебно производство и е сезирана РП – Плевен.

Снимката е илюстративна.