36-годишен неправоспособен водач, с нерегистриран мотоциклет, е катастрофирал вчера на общински път край Кнежа. Сигналът в полицията е постъпил в 13.40 часа.

Местопроизшествието незабавно е посетено от екип на РУ – Кнежа. Извършен е оглед. Установено е, че мотористът се е придвижвал от землището на село Търнава по асфалтов път с несъобразена с пътните условия скорост.

Изгубил е управление над мотоциклета, като е навлязъл в нерегулирано кръстовище и се ударил челно в правилно движещ се от дясната му страна колесен трактор “Булгар”, с прикачен инвентар – селскостопанска праскачка “Перла”. Селскостопанската машина е управлявана от 59-годишен.

Водачът на мотоциклета е транспортиран от екип на ФСМП – Кнежа до ЦСМП – Плевен, където е прегледан и е установено, че има фрактура на дясна ръка и разкъсан далак, както и множество фрактури по долни крайници. Настанен е за лечение в болнично заведение с опасност за живота.

Водачът на трактора е изпробван за алкохол и наркотици с технически средства, като алкотестът е отрицателен, а при наркотестването уредът е отчел положителен резултат за употреба на бензодиазепини.

59-годишният е предоставил проби за изследване. Образувано е досъдебно производство.

Снимката е илюстративна.