Полицаи откриха деветима чужденци в хладилно ремарке на товарен автомобил.

Мигрантите са намерени вчера, когато около 23:45 часа на тел. 112 е постъпил сигнал от служител на паркинг на крайпътен комплекс в близост до град Видин. Той съобщил, че полски шофьор чул тропане в хладилното ремарке на управлявания от него автомобил „Волво“.

За проверка на сигнала и изясняване на случая към мястото незабавно се насочили служители на РУ-Видин и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция.

Униформените констатирали, че пломбата на превозното средство е с нарушена цялост. В хладилното ремарке установили сандъци с дини, а между тях деветима чуждени – седем мъже, жена и момче, по техни данни от Афганистан.

Няколко души споделили, че не се чувстват добре от престоя в хладилното ремарке. На трима е оказана медицинска помощ в МБАЛ „Св. Петка“, няма опасност за живота им.

Групата е съпроводена до районното управление. Мъжете и жената са задържани за срок от 24 часа за установяване на самоличността им, а на 16-годишното момче е предоставена полицейска закрила за срок от 48 часа.

Оперативна група е извършила оглед на товарната композиция. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващите продължава, образувано е досъдебно производство.

Снимката е илюстративна.