По време на специализирана полицейска операция по линия “Наркоразпределение” и “Общоопасни средства” на територията на община Червен бряг е извършена проверка на два адреса в село Лепица, вчера.

При претърсване на жилище, обитавано от 28-годишен, е намерено и иззето растение от рода на конопа в процес на съхнене с височина 180 см.  Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Продължава работа разследващ полицай.

При извършено претърсване на друг адрес в селото в местността “Полето”,

отдадено под наем на 57-годишен от същото село, са намерени и иззети алуминиев буркан с вместимост 1 литър, съдържащ съцветия от рода на конопа, кутия от цигари,  съдържаща съцветия от рода на конопа, три бойни патрони, ловен патрон, 12 кутии с цигари без акцизен бандерол и 6 старинни монети, носещи белези на движими културно- исторически ценности.

За случая е докладвано в окръжна прокуратура гр. Плевен и с постановление на прокурор е взето под надзор на ОП – Плевен. За престъпление по чл.354 а, ал.1, чл.339, чл.234 и чл.278, ал.6 от НК 57-годишният е задържан за срок до 24 часа. Впоследствие с постановление на прокурор е задържан за срок до 72 часа. Продължава работа разследващ полицай.

Снимката е илюстративна.