Пътник е пострадал при ПТП между два товарни автомобила. На 30.05.2024 г. около 17:50 ч. в РУ Лом постъпил сигнал за възникнало ПТП на път II-11 между село Ковачица и село Долни Цибър.

На място незабавно бил изпратен екип на „Пътен контрол“ при РУ Лом, който установил, че при км 66 възникнало ПТП между товарен автомобил “Тойота Тундра” с монтанска регистрация, с водач от село Станево, и товарен автомобил “Фиат Дукато” с врачанска регистрация, управляван от 44-годишен жител на гр. Козлодуй.

В хода на проверката било изяснено, че около 17,50 ч. товарният автомобил Тойота Тундра“ при извършване на маневра завой на ляво, за да навлезе по друг път, не се убедил, че не е изпреварван от друго МПС, при което бил блъснат отзад вляво от товарния автомобил „Фиат Дукато“, който предприел изпреварване.

При реализираното ПТП били нанесени материални щети и по двата товарни автомобила, като е причинена и средна телесна повреда на пътника, седящ на предната дясна седалка в товарния автомобил “Фиат Дукато”.

Пострадалият е настанен в МБАЛ Лом, без опасност за живота. Двамата водачи и още двама пътници са прегледани в МБАЛ Лом, като са били с охлузни и порезни рани по тялото, без опасност за живота.

Част от тях са оставени под наблюдение в лечебното заведение. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, буква “б”, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

Снимката е илюстративна.