Вчера около 03:30 часа на бул.”Христо Ботев” в Плевен преди кръстовище с улица “Сан Стефано” полицаи подават сигнал за проверка на водача на мотоциклет “Ямаха”.

Управляващият ускорява движението и се отправя в посока парк “Кайлъка”. След последвало преследване, мотоциклетът е спрян до изхода за село Радишево, до водонапорна кула. Мотористът не пропуска и неосигурява достатъчно разстояние за преминаване на служебен автомобил ”Киа сиид”, собственост на МВР, който е със специален режим на движение / включени светлинен и звуков сигнал/.

Реализирано е ПТП с материални щети. Проверка е изяснила, че нарушителят 25-годишен от Русе и е неправоспособен /лишен по административен ред/.

При последвал личен обиск и проверка на лични вещи в него са установени полиетиленова свивка с размери ½ см., съдържаща, суха, зелена, тревиста маса и полиетиленов плик с размери: 6/7,5 см., съдържащ бяло, кристалообразно вещество.

Съдържанието е иззето и предадено за лабораторна обработка. 25-годишният е отказал да бъде изпробван с техническо средство “Дръг тест 5000” за употреба на наркотични вещества или техните аналози. Съставен му е акт и е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Снимката е илюстративна.