Резултати от поредната специализирана операция за подобряване на пътната безопасност, проведена по метода на широкообхватния контрол

На 6 октомври пътните полицаи отново проведоха операция по метода на широкообхватния контрол с цел подобряване на обстановката по пътна безопасност чрез прилагане на нулева толерантност към нарушителите. В рамките на два часа полицейски екипи извършваха контролна дейност в близост до кръстовището за с. Цар Петрово и на изхода на областния град. Униформените провериха 36 моторни превозни средства, а за установените нарушения съставиха два акта и осем фиша по Закона за движението по пътищата, и един акт по Кодекса за застраховането. Един шофьор е отказал тест с дрегер за наличие на алкохол, както и кръвна проба. Административното наказание за водача в случая е глоба в размер 2000 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години, уточняват от сектор „Пътна полиция“-Видин.

Активната контролна дейност на видинските пътни полицаи продължава. Специализираните операции по метода на широкообхватния контрол са част от създадената в МВР цялостна организация за изпълнение на мерките за ограничаване на предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия.