Майката на хвърленото дете от мост поиска най-тежкото наказание за приятеля си – доживотен затвор без право на замяна. Пред Нова телевизия Поля Христова заяви, че обвинява себе си, че не е подала сигнал за домашно насилие и системен тормоз.

„Детето ми го няма, той го уби, хвърли го от моста, това е факт. Избягах от него, защото не издържах. Мислех си да го направя по-рано, но той ме заплаши, че ако ни намери ще убие мен и детето. Чувствам се виновна, че не взех най-ценното си нещо – детето. Той е пълен нещастник. Убиец. Изрод. За мен е убиец. Не искам да го виждам. Да гние там. Да умре там. Той не спираше да ме малтретира. Постоянно. Удряше ме. Постоянно ме тормозеше и сексуално. По време на секс ме биеше и удряше с юмруци по главата. Удряше ме по гърба. Това е ужас. Ад. Осем години – ад”, каза майката на убитото дете.

“Той казва, че откакто на 20 юни неговата съпруга е изчезнала е изпитвал затруднения при отглеждането на детето. И понеже не е намерил друг изход, това е начинът, по който е решил проблема със затрудненията си”, заяви Ирина Желева, административен директор на Окръжна прокуратура – Габрово, цитирана от Novini.bg.

Окръжният съд остави в ареста бащата на детето. Той е отказал да обжалва присъдата си. 31-годишният мъж влезе в съдебната зала мълчаливо, като криеше лицето си. Мъжът не оспори искането на прокуратурата за най-тежката мярка – постоянен арест. Направи и самопризнание, че е убил 4-годишния си син.