Крадецът скочил в реката с идеята да я преплува и да се спаси от полицаите. Наложило се обаче те да го извадят от дълбоките води на реката.

26-годишен крадец на автомобилни акумулатори за малко да се удави в река Марица в Пловдив в опит да избегне арест. Съучастникът му на 16 години бил задържан на мястото на престъплението, съобщават от полицията в града.

Малко след 23 часа в събота вечерта в Трето районно управление в града е получен сигнал, че по крайречния булевард на река Марица в близост до номер 97, се чупят стъклата на автомобили. Първончалната информация била, че двама разбиват колите, за да крадат от тях. На място веднага били изпратени два полицейски патрула, които установили две лица в момент на кражба.

Униформените задържали 16-годишен младеж в момент на разбиване на странични стъкла на паркирано превозно средство. Съучастникът му – 26-годишен мъж се опитал да избяга. Последвала гонка с органите на реда. За да избегне това да бъде задържан, мъжът скочил в река Марица, с идеята да я преплува. Попаднал в дълбока част от нея и започнал да се дави, когато униформените се намесили и го спасили.

Предприетите процесуално-следствени действия и извършения оглед на автомобилите установили, че двамата са разбили странични стъкла на 4 превозни средства: Киа, Фолксваген шаран, Ауди и Рено.  Акумулаторите  на автомобилите били с демонтирани клеми, подготвени за сваляне.

Задържаният мъж на 26 години е от старозагорското село Гълъбово и е добре познат на полицията. Справка в масивите на МВР показва, че има 10 криминалистични регистрации за извършени кражби. 16-годишното момче е от Пловдив, но към момента няма други криминални прояви.

СЕБН