ПТП със значителни материални щети е настъпило след удар между два леки автомобила на РП III-112 в района на село Добри дол, общ. Лом.

На 14.04.2024 г. около 19,00 ч. на третокласния път, км 0+700, при движение в посока от град Видин към град Монтана 40-годишен водач, живеещ в град София, при управление на лек автомобил “Фиат Пунто” със софийска регистрация при изкачване в наклон и навлизане в десен завой губи контрол над волана, навлиза частично в лентата за насрещно движение и блъска странично насрещно идващия лек автомобил „Форд Куга“ със софийска регистрация, с водач на 58 г. от град Видин.

При сблъсъка лекият автомобил „Форд Куга“ продължава движението си и се блъска вдясно извън платното за движение в мантинела, след което се преобръща през таван на пътното платно.

При реализираното ПТП са нанесени значителни материални щети на двата леки автомобила и мантинелата. Вследствие на удара лекият автомобил „Фиат Пунто“ се самозапалва и изгаря напълно.

На водачите на двата леки автомобила са направени проби за употреба на алкохол и наркотични вещества с технически средства, като резултатите са отрицателни.

На водача на лекия автомобил „Фиат Пунто“ е съставен акт по ЗДвП. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на РУ Лом и образувано досъдебно производство по член 343, ал. 1, б. “а” във връзка с член 342 от НК.

Снимката е илюстративна.