30-годишен, причинил смъртта на приятелската си, е задържан от варненски полицаи.

С постановление на прокурор от Окръжната прокуратура му е наложена мярка за неотклонение до 72 часа, повдигнато му е обвинение за причиняване смърт вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда – престъпление по член 124, ал. 1 от НК.

Мъжът и 42-годишната му приятелка постъпили в болница след съмнение, че са заразени с коронавирус. Двамата били оставени в болницата за тестване.

Малко по-късно жената се оплаквала от болки в гърдите, а на 5 април, въпреки започналото лечение, тя починала.

Назначена била аутопсия, от която станало ясно, че е със счупени ребра, вследствие на което е настъпило усложнение в белите дробове.

Пред свои познати, преди да почине, тя споделила, че в средата на месец март 30-годишният й е нанесъл побой, съобщават от МВР.

След смъртта на приятелката си, миналата нощ, мъжът успял да избяга от болницата, но бил заловен.

Извършено е претърсване в дома му, откъдето са иззети пушка и бухалка.

30-годишният обвиняем е осъждан над десет пъти. Окръжната прокуратура във Варна ще внесе утре искане в съда за вземане мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Окръжната прокуратура във Варна е повдигнала обвинение на 30-годишен мъж за причиняване смърт вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда – престъпление по член 124, ал. 1 от НК. На обвиняемия е наложено задържане за срок до 72 часа.