Шофьорка на лек автомобил е пострадала при сблъсък с лек автомобил на изхода на гр. Лом.

На 08.04.2024 г. около 10,40 ч. на РП II-81, след изхода на гр. Лом в посока към гр. Вълчедръм, жена водач, на 52 г. от с. Черни връх, общ. Вълчедръм, при управление на лек автомобил „Хюндай ИХ 35“ с монтанска регистрация в района на кръстовище с път III-133 /КПП Кошовете/, предприема завой наляво, като отнема предимството и не пропуска насрещно движещия се от гр. Монтана към гр. Лом лек автомобил „Фолксваген Бора“ с монтанска регистрация, управляван от водач на 18 г. от гр. Лом.

При реализираното ПТП са нанесени значителни материални щети на двата леки автомобила. При удара лекият автомобил „Фолксваген Бора“ излиза вдясно от пътното платно и попада в крайпътна канавка.

Жената водач е с причинена телесна повреда, като е оставена на лечение в МБАЛ Лом, без опасност за живота. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. „Б“ от НК. Работата по случая продължава РУ Лом.

Снимката е илюстративна.