Стоки, ползващи търговска марка без лиценз, са иззети от два магазина в гр. Монтана.

На 08.06.2023 г. при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията против интелектуалната собственост и фалшификация на стоки и валута служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и отдел „Разследване“ при ОДМВР Монтана извършили претърсване в два магазина за дрехи в гр. Монтана, стопанисвани от еднолични търговци.

При процесуално-следствените действия от единия магазин са иззети 146 спортни дрехи – тенски, спортни екипи, спортни елечета, 60 чифта спортни обувки и 22 кожени колани, носещи надписи и лого на запазени търговски марки “Найк”, “Хюго Бос”, “Адидас”, “Кристиян Диор”, “Долче и Габана”, “Луис Витон”, “Гес”, “Келвин Клайн” и други.

Собственикът не представил документи, доказващи право да ползва съответните запазени търговски марки, лиценз от патентно ведомство, както и документи за произход на стоката.

От втория магазин са иззети спортни дрехи, обувки и раници с отпечатани надписи и лого на марките “Найк” и “Адидас”, за които собственикът също не представил необходимата документация.

Снимката е илюстративна.