Няколко души са задържани по време на специализирана полицейска операция на територията на гр. Плевен, от служители на Второ РУ, вчера.

По време на акцията  е проверен 33-годишен мъж,

който предал доброволно два хартиени свитъка с бяло прахообразно вещество /с тегло около 2 грама/. По негови данни веществото е метамфетамин (пико). Последвало претърсване  в дома му, където в таванско помещение криминалистите  открили полиетиленов плик със зелена тревиста маса, блистери с 47 хапчета  „Ривотрил“,  шише ацетон и  една кана с бял прах.

В полиетиленов плик били намерени и два овални червени на цвят предмета, наподобяващи гранати. 

Местопроизшествието е обезопасено и поставено под охрана от служители на Второ РУ Плевен, до пристигане на група за обезвреждане от МВР. Мъжът е задържан, предстои назначаване на физико-химическа експертиза. Образувано  е досъдебно производство за престъпление по чл. 354А,ал.1 от НК. Работата по докумтирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

В хода на спецоперацията е засечен и 25 – годишен мъж,

който доброволно предал самозалепващ се плик с около 3 г жълтеникаво кристалообразно вещество.

При претърсване на адрес в Плевен, в едно от помещенията полицейските служители установили

три лица, които щом видели  униформените, опитали да хвърлят на земята свитък с около 6 г бяло кристалообразно вещество,

както и кутия от цигари с плик, с 10 г от същото съдържание, по данни  на лицата – пико. Тримата също са задържани със заповед за 24 часа, а действията по разследването продължават в рамките на образуваното досъдебно производство  за престъпление по чл. 354А, ал.1 от НК, под ръководството на прокуратурата.

Снимката е илюстративна.