Полицейските действия срещу незаконното разпространение на стоки, носещи защитени търговски марки, са стартирали на 12 януари около 10:30 часа. Те са реализирани от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, отдел „Досъдебно производство“ и „Базова научно-техническа лаборатория“ при ОДМВР – Плевен в офис на куриерска компания в областния град.

Иззети са 4 кашона пратки, с общо тегло 80 кг., подготвени и предназначени за получател в чужбина.

При извършване на процеусално-следствените действия е установено, че всички кашони съдържат 204 парфюма от запазени търговски марки. Задържан е изпращачът на установените парфюми – 24-годишен плевенчанин.

При последващо претърсване и изземване в къща в село Гривица, обитавана от 32-годишен, са установени 357 артикула – обувки, колани, дамски чанти, парфюми, шапки, плажни чанти, портмонета, подаръчни комплекти, означени с лого на запазени търговски марки, без съгласието на правопритежателите.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по смисъла на чл. 172 „б“ от НК, водено от разследващ полицай. Работата продължава под ръководството на прокурор при РП – Плевен.

Снимката е илюстративна.