Двама водачи на леки автомобили са настанени в тежко състояние в МБАЛ Монтана със средни телесни повреди, след ПТП на път III 112 в района на монтанското село Студено буче.

На 27.01.2023 г. около 13,40 ч. в землището на с. Студено буче, общ. Монтана, е реализирано ПТП между лек автомобил “Фолксваген Голф” с врачанска регистрация, управляван от 75-годишен водач от обл. Враца и лек автомобил “Фолксваген Пасат” с монтанска регистрация, управляван от 62-годишен водач от село Д-р Йосифово.

При извършения на местопроизшествието оглед е установено, че водачът на лекия автомобил „Фолксваген Голф“ навлязъл частично в платното за насрещно движение, при което ударил насрещно движещия се “Фолксваген Пасат”.

При настъпилото ПТП на водача на врачанския автомобил е причинена средна телесна повреда, изразяваща се в комоцио и травма в областта на главата, а другият водач получил фрактура на лявото бедро и политравма.

Пострадалите са настанени в МБАЛ Монтана в тежко състояние, без опасност за живота Двата леки автомобила са намерени на мястото на ПТП-то от двете страни на пътното платно, успоредно един срещу друг, на разстояние от около 7 метра.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ Монтана.

Снимката е илюстративна.