Вчера, около 07:25 ч. на път II-81, след ж.п. прелеза на „Йончови ханове“ край гр. Берковица, е настъпило ПТП между джип и товарен автомобил, при което са пострадали двама души и са нанесени материални щети по два автомобила.

При движение в посока към гр. Берковица, 60-годишен водач от гр. Берковица поради несъобразена скорост спрямо профила на пътя и атмосферните условия, губи контрол над автомобил „Ленд Ровър Витара“, навлиза изцяло в съседната пътна лента и се блъска в насрещно движещ се товарен автомобил “Мерцедес Спринтер” със софийска регистрация, управляван от 47-годишен софийски водач.

Вследствие на реализираното ПТП са причинени материални щети и са пострадали водачът на джипа и 61-годишната му съпруга. Двамата са транспортирани до МБАЛ, като мъжът е с комоцио, а жената – с комоцио и счупено ребро. Няма опасност за живота им. Пробите за употреба на алкохол на двамата водачи са отрицателни. На водача на джипа е съставен акт по чл. 20, ал. 2 от ЗДвП.

генерал агрохимикали

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ Берковица, извършен е оглед и образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. “б”, във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК.

Снимката е илюстративна.