Водач и пътничка от лек автомобил са пострадали при ПТП в прохода „Петрохан“.

На 13.11.2023 г. около 16:20 ч. път II – 81, км. 58 + 165, в прохода “Петрохан” в землището на община Берковица, при управление на лек автомобил “Хюндай” с монтанска регистрация 54-годишен водач от областния град се движи в посока към гр. Монтана с несъобразена скорост спрямо профила на пътя.

На десен завой с наклон при спускане водачът не успява да намали скоростта или да спре и навлиза изцяло в лентата, предназначена за насрещно движение, като се блъска челно в насрещно движещ се лек автомобил “Тойота Авенсис” със софийска регистрация, управляван от 59-годишен жител от обл. Перник.

В резултат на настъпилото ПТП четирима души от двата леки автомобила са транспортирани до МБАЛ Монтана за оказване на медицинска помощ.

При извършения преглед е установено, че двама от тях – 32-годишна пътничка от лекия автомобил хюндай и водачът на лекия автомобил тойота са получили комоцио.

На двамата водачи са направени проби за употреба на алкохол, като резултатите са отрицателни.

На място е извършен оглед от служители на РУ Берковица и образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. “б”, във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК.

Снимката е илюстративна.