Врачанският окръжен съд осъди Прокуратурата на Република България да заплати на Д. Д. и на И. Д. от Враца по 35 000 лева, като сумите са обезщетение за претърпени неимуществени вреди от незаконно обвинение в извършване на престъпления през 2016 г.

Последователно във времето Д. Д. и И. Д. са били привлечени като обвиняеми за убийство по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда, извършена в съучастие между двамата, след това за умишлено убийство по хулигански подбуди, извършено отново в съучастие между тях и за хулиганство, извършено в съучастие.

Срещу Д. Д. има и четвърто обвинение – за повреждане на чужда движима вещ. Наказателните производства по обвиненията в убийство са прекратени от Окръжна прокуратура – Враца в хода на досъдебното производство.

Двамата са били предадени на съд за престъплението хулиганство, извършено в съучастие, а Д. Д. и за повреждане на чужда движима вещ. По тези обвинения двамата са оправдани.

Решението на гражданския състав на Окръжен съд – Враца подлежи на въззивно обжалване пред Апелативен съд – София в двуседмичен срок от връчването му на страните.