Два леки автомобила се блъснали последователно в бивол на път Е -79 – новия околовръстен път на гр. Монтана. Инцидентът е станал по тъмно – вчера около 18:10 часа.

Лек автомобил “Мерцедес 300 Е”, управляван от 66-годишен монтански жител,  в дясната лента за движение, се блъска  в самостоятелно движещо се по платното  едро домашно животно – бивол с ушна марка. Водачът отклонява автомобила в лявата лента за движение и спира.

След него движещият се лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от 21-годишен жител на с. Медковец, блъснал в дясната лента за движение падналото на асфалта животно, След това се ударил в дясната мантинела и се преобърнал по таван.

При катастрофата е пострадал водачът на Mерцедес”-а, който е транспортиран до ЦСМП- МБАЛ Монтана, където е установено, че е получил контузия на гръдния кош и главата, фрактура на лицевия череп и комоцио, като е настанен за наблюдение и лечение в хирургично отделение на МБАЛ Монтана. Към момента е без опасност за живота.

Водачът на “Фолксваген”-а е получил комоцио и разкъсно-контузна рана на гърба, без опасност за живота, също настанен за наблюдение и лечение в хирургично отделение на МБАЛ Монтана.

По-младият водач е изпробван на място за употреба на алкохол с алкотест, като пробата е отрицателна.

По-възрастният водач не е изпробван на място поради невъзможност, свързана със здравословното му състояние.

Местопроизшествието е посетено от оперативно-следствена група на РУ Монтана. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. “б” във вр. с чл. 342, ал.1 от НК.

Снимката е илюстративна.