Лекият автомобил на водач, управлявал под въздействието на наркотични вещества и причинил ПТП с материални щети в гр. Монтана, е иззет от органите на МВР.

На 10.08.2023 г. около 10:15 ч. от ЕЕН 112 постъпил сигнал за причинени значителни материални щети на лек автомобил вследствие на ПТП в гр. Монтана.

При извършения оглед е установено, че на кръстовището на ул. “Тунджа” и ул. “Ст. Стамболов ” при управление на лек автомобил „Хонда Акорд“ с монтанска регистрация, 31-годишен водач от гр. Монтана нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил значителни материални щети на лек автомобил „Сеат Леон” с монтанска регистрация, управляван от водач от гр. Монтана.

При извършената проверка с техническо средство дръг тест е установено, че виновният водач шофирал под въздействието на канабис.

Лекият автомобил „Хонда Акорд“ е иззет от органите на МВР. С полицейска заповед на нарушителя е наложено задържане до 24 часа по МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343б, ал. 3 от НК.

Снимката е илюстративна.