На 4 март в 16.40 часа на тел.112 постъпил сигнал за катастрофа на ул. „Цар Александър II“ в областния град между лек автомобил „БМВ“, шофиран от 73- годишен видинчанин и мотоциклет „Кавазаки“, управляван от 34-годишен от с. Иново.

Мотоциклетистът е бил настанен за лечение във видинската болница. При тестване с технически средства пробите му не са отчели наличие на алкохол и наркотични вещества. Шофьорът на лекия автомобил също бил тестван.  Дрегерът не е отчел наличие на алкохол, а тестът с техническо средство реагирал положително на амфетамин.

Той дал и проби за медицинско изследване в ЦСМП. Задържан е бил с полицейска мярка за срок до 24 часа.

При огледа на местопроизшествието разследващите установили, че водачът на леката кола предприел маневра „завиване в обратна посока“ в нарушение на ясно видима хоризонтална надлъжна маркировка – двойна непрекъсната осева линия, и отнел предимство на насрещно движещия се мотоциклетист.

Мотоциклетът се е ударил в задната дясна част на колата, а водачът му паднал на асфалта. Лекият автомобил е иззет по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

Снимката е илюстративна.