Досъдебно производство е образувано на водач на сметосъбираща машина, седнал зад волана след употреба на алкохол и блъснал “Пежо”.

Инцидентът е станал на кръстовището на ул. Болярска и бул. Съединение в Русе, на 20 август.  На адреса униформените са установили, че катастрофата е  между специален автомобил – камион за сметосъбиране с марка “Рено Мидлум”, управляван от 58-годишен мъж и лек автомобил “Пежо 308”, управляван от  52-годишна.

Полицаите изяснили, че до ПТП се е стигнало, след като

водачът на специалния автомобил не е съобразил скоростта си на движение и не е контролирал непрекъснато превозното средство,

като с дясната страна на камиона е закачил предната лява врата, преден ляв калник и фар на пежото, причинявайки имуществени щети.

При последвалите проверки за употреба на алкохол на двамата водачи, пробата на жената е отрицателна, но на 58-годишния мъж –  1.70 промила в издишания въздух.

Той е бил задържан и конвоиран до болницата, където е дал кръвна проба за изследване. Извършено химическо изследване на кръвната проба е установило концентрация от 1,85 промила.

На водача са били съставени два акта за нарушения по чл. 5, ал. 3, т. 1 от ЗДВП и по чл. 20, ал. 1 от ЗДВП.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е заведено досъдебно производство за престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК.