На 26 април около 18:00 часа е получен сигнал за настъпило ПТП в град Плевен на улица „Сторгозия“, под надлез на улица „Цар Самуил“.

Местопроизшествието незабавно е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР. Извършен е оглед.

Изяснено е, че неустановен автомобил е засякъл правилно движещ се в пътната лента лек автомобил „Рено“, собственост и управляван от 46-годишен, като го е принудил да намали рязко скоростта си. В този момент колата е застигната и блъсната отзад от лек автомобил „Опел“, с водач 22-годишен. Младият шофьор е изгубил управление над автомобила и се е ударил в подпорен стълб на надлез към ж. к. „Сторгозия“.

При инцидента е пострадал пътник в „Опел“-а – 13-годишен. Той е транспортиран в ЦСПМ – Плевен, където е диагностициран с фрактура на крака.

Настанен е за лечение в болнично заведение, без опасност за живота. Шофьорите на „Рено“ и „Опел“ са изпробвани за употреба на алкохол и наркотици с техническо средство, като пробите им са отрицателни. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Съдействие е оказано и от екип на РСПБЗН – Плевен. Образувано е досъдебно производство.

Снимката е илюстративна.