Пиян до козирката баща-изверг, насилил собствената си дъщеря, ще бъде изправен на подсъдимата скамейка.

Ужасното злодеяние се разиграло на 02 септември в Лом. Пияният К. И. изгонил от дома жената, с която живеел на семейни начала, като й отправил заплахи за саморазправа. По-късно вечерта почерпката продължила в двора пред къщата му с участие на приятелите му. В един момент пияният мъж станал от масата и отишъл до прозореца на стаята, в която спели децата и почукал. Казал на седемнадесетгодишната си дъщеря да отиде в друга стаята, в противен случай „ще й разбие мозъка“.

Под влияние на уплахата, момичето му се подчинило. Тогава обвиняемият К.И. осъществил насилствен полов акт с детето си. Веднага след това той се върнал при приятелите си. За известно време мъжката компания отишла да играе на покер-автомати. На връщане И. отново извикал пострадалата, която се опитала да се противопостави на баща си, но той я заплашил с побой и повторно я изнасилил.

Сигналът в полицията бил подаден от майката на непълнолетно момиче около 02:20 ч. на 03.09.2019 г. Тя съобщила, че детето й е било изнасилено, а в хода на разследването е било установено, че извършителят на престъпното деяние е родният баща на момичето.

Оказало се, че той има и предходни осъждания и затова вероятно законът ще бъде по-суров към него този път.

Районна прокуратура – Лом вече е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу К.И., който е на 37 години. Той е обвинен за извършено от него престъпление по чл. 152, ал. 2, т. 1 и 2, вр. ал. 1, т. 2 от НК.

Предстои наказателното производство да продължи в съда.