Окръжна прокуратура – Монтана постигна осъдителна присъда по дело с подсъдимия А.А., предаден на съд за придобиване и държане на наркотични вещества с цел разпространение.

32-годишният А.А. е многократно осъждан с влезли в сила присъди.

През 2021 г. мъжът живеел в къща в гр. Лом и стопанисвал намираща се в съседство сграда. В имота той отглежда животни и съхранявал слама и царевица, необходими за изхранване на животните.

В същата постройка А.А. държал придобитите от него високорискови наркотични вещества с цел разпространение. Освен това част от тях той оставил в дома на негова позната, като й обяснил как да ги разпределя на дози и да му ги предоставя за последващо пласиране.

На 11.11.2021 г. при планирана полицейска операция било извършено претърсване на ползваните от подсъдимия имоти, при което са били иззети полиетиленови пликове, съдържащ канабис. В дома на негова позната са били открити около 190 пликчета със синтетичен канабиноид и канабис, укрит в буркан и кутия.

По делото е било установено лице, което А.А. използвал за пласиране на наркотици срещу заплащане, както и такива, които закупували у него дрога.

За извършените при условията на опасен рецидив престъпни деяния подсъдимият е осъден на 5 години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване и глоба в размер на 20 000 лева.