Максималното използване на автоматизирани технически средства за контрол на скоростта и провеждане на специализирани полицейски операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност” са предприетите мерки от Пътна полиция за повишаване безопасността на движението в дните около Великден.

При извършения контрол на пътя с автоматизирани технически средства за контрол на скоростта са установени 400 нарушения на скоростните режими – 223 нарушения в населените места и 176 – в извън населените.

На териториите на малките населени места, курортните селища и комплекси и пътищата между тях са проведени специализирани полицейски операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност”.

генерал агрохимикали

В хода на акциите са съставени 54 акта за административни нарушения на ЗДвП и са наложени 108 глоби с фиш.

Заловени са 2-ма неправоспособни водачи и 2-ма, седнали зад волана след употреба на алкохол над 1,2 промила. 35 водачи са глобени за неспазване на пътни знаци и маркировка, 24 – за неизползване на обезопасителни системи, колани и каски, 3-ма – за неправилно изпреварване и неправилно движение по пътното платно, 1 – за преминаване на забраняващ сигнал на светофарна уредба.

Глобен е и един пешеходец.

Пътните полицаи са установили още 95 други нарушения на Закона за движение по пътищата.