19-годишна водачка поради несъобразена скорост се ударила в патрулка във Врачанско, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Враца.

Инцидентът е от вчера, около 20:10 часа, на път III-101, пред табелата за град Криводол са катастрофирали служебен, брандиран, лек автомобил „Опел Астра“, собственост на Областната дирекция на МВР-Враца с водач с категория „С”, със стаж 28 години и лек автомобил „Фолксваген Лупо“, управляван от лице на 19 години от Враца,  водач категория “В”, стаж 4 месеца, който поради движение с несъобразена скорост с пътните условия се завърта на пътя, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в служебния автомобил.

Вследствие на катастрофата са пострадали пътник от патрулката, който е с извадена дясна раменна става и е настанен в Ортопедично отделение при МБАЛ “Христо Ботев”-Враца. Водачката на 19 години е с фрактура на срамна кост, както  и пътника с нея, на 23 години от Криводол, който е с комоцио и фрактура на лява раменна става, настанени са в Хирургично отделение при МБАЛ “Христо Ботев”-Враца. Пострадалите са без опасност за живота.

Щетите по колите са в процес на изясняване. Причините за пътното транспортно произшествие са движение с несъобразена скорост с пътните условия и навлизане в лентата за насрещно движение от страна на водачката. Водачите са изпробвани за алкохол и наркотични вещества, като пробите са отрицателни. По случая е образувано бързо производство.