18-годишните момчета, които бяха задържани за обир и нападение над възрастен мъж от видинското село Динково, вече са на свобода.

Припомняме, че дядо Петко от видинското село Динково беше нападнат и обран в дома си до последната стотинка на празниците. Крадците нахлули в къщата му на втория ден след Коледа, опитали да го душат и задигнали всичките му пари.

Малко след полунощ крадците влизат в дома на самотно живеещия Петко и го нападат. Взели якето му и портфейла. Там имало 500 лв. Възрастният мъж получава минимална пенсия, а къщата му е пред разпадане и няма ток.

Само през последния един месец възрастният човек е обиран в дома си пет пъти. „Един път телевизор, втори път парите. Всеки път ми взимат по нещо”, каза още дядо Петко.

Часове след грабежа на Петко, от полицията хванали двама неосъждани 18-годишни младежи. Те признали за кражбата. Разказали, че преди дни му взели и телевизора.

Извършителите на престъплението обаче вече са на свобода.

Дни след като 85-годишният Петко от видинското село Динково беше душен, а след това обран, той се видял отново с нападателите. Засекли се в местния магазин.

Добрата новина е, че

полицията вече му е върнала откраднатите спестявания от 500 лв. и телевизора. Същевременно обаче много хора се обадили, за да му помогнат. Дядо Петко ще посрещне Новата година заедно със своите съселяни, за да не е сам, съобщава НОВА ТВ.

снимката е илюстративна

Още материали по тази тема:

Жители на видинско село живеят в страх и спят с брадви и ножове до главите си