ОИК-Плевен разпореди изземане на всички бюлетини с преференции от 168те секционни избирателни комисии на територията на общината. Причината е техническа грешка при отпечатването и разменени номера на листите на две местни коалиции, предаде БНР.

Въпреки това, всички изборни секции в Община Плевен са отворени, а изборният ден протича нормално.

Една от местните коалиции е подала жалба в ОИК за сгрешен номер на бланка, чернова за отразяване на резултатите от преброяване на преференциите. Този документ се попълва след края на изборния ден от членовете на секционни избирателни комисии.

Сменени номера на 2 коалиции в протоколите за СИК, неволна или умишлена грешка?

 

„Техническа грешка, просто при изработването й. Вече сме гласували в избирателна комисия решение по нея, което си е преведено в действие. Сгрешените бланки на чернови за отчитане на преференции в момента се подменят от представители на ОИК и общинска администрация. Такава подмяна ще бъде осъществена на цялата територия на общината на тези две сгрешени бланки. Очакванията ни са до обяд или в ранния следобед използването на тези чернови на бланки ще бъде след 20 часа”, каза председателят на ОИК Ярослав Димитров.