Бащата, опитал да убие собственото си дете с нож още не е привлечен като обвиняем. Това според прокуратурата на този етап не е възможно, тъй като здравословното му състояние позволява това. Историята преди два дни потресе България веднага след като 42-годишният Борислав И. направи опит да убие родния си син.

Припомняме случилото се тук: Баща намушка с нож 7-годишния си син

След това „родителят” се самонаранил. От държавното обвинение обясняват, че в резултат на това той е получил усложнения и е претърпял хирургическа интервенция и поради тази причина повдигането на обвинение е отложено за момента, в който той ще се стабилизира.

Седемгодишното момче, което бе намушкано с нож в областта на корема също е оперирано. Сега е в стабилно състояние в болницата.

За баща му Борислав до момента е изяснено, че той е бил наркозависим. За лечение на наркозависимостта си е бил включен в метадонова програма. Опитът за убийство е станал в жилището, в което са живели бащата и пострадалото дете заедно с майката на Борислав. По първоначални данни 42-годишният мъж е отказал да пусне детето си в чужбина, за което е настоявала майката, която работи зад граница.

Мотивите за тежкото престъпление ще бъдат изяснени в пълнота в хода на разследването по случая. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за престъпление по член 116, ал. 1, т. 3, във връзка с член 18, ал. 1 от НК.