Мъжът, който опита да убие 7-годишното си дете ще бъде настанен за лечение в психиатрична клиника. Трагедията се разигра в жилището на бабата във Варна на 23 октомври. Тогава 42-годишният Борислав намушка  детето си, а себе си самонарани с ножа. Историята ужаси хората още тогава:

Баща намушка с нож 7-годишния си син

Баща и син бяха настанени в две варненски болници за лечение.

На 30 октомври тази година пострадалото дете е изписано от болницата в добро общо състояние. Баща му е бил опериран на 24 октомври, след което е бил настанен в психиатричната клиника във Варна за продължаване на лечението му. Освидетелстването на Борислав показало, че вследствие на употребата на наркотици  той е с психични и поведенчески разстройства. Преди да извърши престъплението е бил включен в метадонова програма за лечение на зависимостта му към наркотиците.

Сега Окръжната прокуратура във Варна е поискала настаняването на обвиняемия в Специализираната психиатрична болница в Ловеч за срок от 30 дни. През това време той ще бъде изследван и ще бъде уточнена диагнозата му. Това се налага, тъй като заключенията на двама психиатри за състоянието му се разминават. 42-годишният мъж също е поискал да бъде лекуван.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е уважено искането на прокуратурата, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.