„Във връзка с насрочения днес дебат от Софийската партийна организация между кандидатите за председател на БСП заявяваме, че няма да вземем участие в събитието, както и ще отклоним поканата от пловдивските социалисти за аналогична среща-дебат.“

Това заявиха двама от кандидатите за председател на БСП Валери Жаблянов и Красимир Янков в съобщение до медиите.

Те се оттеглят от участие в кампанията, като заявиха, че не са били удовлетворени то исканията, които са поставили в писмо до Националния съвет, Изпълнителното бюро и ЦКПИ на 1 септември.

„Създадената организация е предпоставка за груби манипулации на процедурата по изборите и подмяна на действителния резултат. Неучастието на Корнелия Нинова в тези дебати е демонстрация на високомерното отношение към останалите кандидати“, смятат те.

За тях това е и обида към членовете на партията, които са очаквали кампанията да бъде „представяне на идеи и платформи, а не сепаративни срещи с инициативни комитети.“

„Призоваваме за неучастие в предстоящия избор, с което да дадем ясен знак за отношението си към опорочената процедура. Конгресът е нашия висш партиен орган, който трябва да намери решение за създалата се ситуация“, казват още в позицията си депутатите.