През днешния ден атмосферата отново ще е нестабилна. Приближаващ студен атмосферен фронт ще определя облачното и дъждовно времето над Балканския полуостров и България. Очакваните явления могат да причинят локални наводнения в планинските райони. Валежите към края на деня ще обхванат и по-голямата част от Дунавската равнина и Източна България.

Около обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, предимно в планинските райони от Западна и Южна България, a по-късно през деня и над Северозападния и Централния Предбалкан ще паднат значителни валежи, придружени от гръмотевична дейност. Ще има условия и за средна по размер градушка, а бурите ще имат потенциал да предизвикат и локални наводнения. Очакваното сумарните количества на валежите ще достигнат до 20-40 л/кв.м., а на места в района на Драгоман, Родопската област, Средногорието , Северозападния и Централния Предбалкан – до 30-80л/кв.м. В останалата част от страната сумарните количества ще бъдат между 15-25 л/кв.м., а най-слаби ще са валежите на места в североизточните райони и по Черноморието до 5-10 л/кв.м.

До обяд в Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад, но след обяд бързо ще се смени със североизточен – до умерен.

Очакваните максимални температури ще бъдат между 22° и 26°С.