Днес облачността ще е променлива и през по-голямата част от деня ще се задържи без валежи. Ще духа умерен северозападен вятър, в Дунавската равнина и временно силен. Максималните дневни температури ще достигнат 7 градуса. В по-късните части на деня отново ще започне да нахлува студен въздух.

Вечерта и през нощта срещу събота на много места, главно в Източна България и планините, ще има снеговалежи. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Вятърът ще е предимно от север-североизток и привечер ще започне да се усилва. С него ще нахлуе студен въздух и вечерта ще превали мокър сняг. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна. През деня само на отделни места ще превали слаб сняг, но вечерта в Източна Стара планина ще има по-значителни снеговалежи. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.